60è aniversari – Presentació i obertura dels actes
60è aniversari – Presentació i obertura dels actes

60è aniversari – Presentació i obertura dels actes

El 2 de novembre de 2022 la poeta Anna Dodas i Noguer hauria complert 60 anys. Amb motiu del seu aniversari s’inicia un any d’actes commemoratius, acadèmics i de creació per recordar i reivindicar la figura vital i literària de la poeta de Folgueroles.

El dissabte 12 de novembre, a les 9.30h, s’ofereix la Ruta literària ‘Anna Dodas a Folgueroles’, a càrrec de Jordina Boix, directora de la Fundació Jacint Verdaguer, i Noemí Morral, artista i narradora.

Tot seguit, a les 11:30h, es durà a terme la presentació del programa d’actes “60è aniversari d’Anna Dodas i Noguer”, amb la intervenció d’Ester Pou, curadora de l’obra d’Anna Dodas, i Elena Masferrer Dodas, neboda de l’Anna i membre del grup promotor. 

Anna Dodas i Noguer (2 de novembre de 1962 – agost de 1986), és coneguda avui com a autora de dos poemaris: Paisatge amb hivern (1986), amb el qual guanyà el premi Amadeu Oller, i El volcà (1991). Es tracta d’una escriptora de qui Maria-Mercè Marçal, membre del jurat que li va concedir el premi Amadeu Oller, va afirmar: «Hi ha poemes que m’agradaria haver escrit jo». La veu de Dodas és colpidora, d’una bellesa esfereïdora, impregnada de dolor i d’un cert desafiament. Malauradament, la seva producció és tan intensa com breu, ja que és veié truncada pel seu brutal assassinat mentre viatjava pel sud de França amb una amiga l’any 1986, quan la poeta tenia tan sols vint-i-tres anys.