anna.
Biografia

Biografia

Biografia

L’Anna neix a Folgueroles (Osona) el 2 de novembre de 1962.

Des de molt joveneta destaca tant per les seves aptituds musicals com literàries.

Compagina els estudis de batxillerat a l’Institut de Vic amb la carrera de guitarra a l’Escola de Música de Vic i, més tard, al Conservatori de Barcelona.

Estudia filologia catalana a la Universitat de Barcelona, on es llicencia amb la tesina sobre l’obra Mites de Jordi Sarsanedes.

Com a professora de guitarra exerceix a l’Escola de Música de Vic, Centelles, Manlleu i Torelló i fa concerts a diversos pobles i ciutats de Catalunya.

El 1976 rep el premi Calldetenes amb el conte David i el paraigües meravellós.

El 1981 se li concedeix el premi Primavera de Vic amb el conte Capvespres de foc i de grana.

El 1986 rep el premi de poesia Amadeu Oller per a poetes inèdits, amb l’obra Paisatge amb hivern. Aquell mateix any deixa preparada la seva segona obra El volcà, que no veurà publicada, ja que mor prop de Montpeller (França) l’estiu del 1986.

El 1991, es va publicar pòstumament el llibre El volcà que reuneix els dos llibres de poesia de l’autora, Paisatge amb hivern i El volcà, a més d’una sèrie de poemes solts i esbossos del que hauria hagut de ser la seva obra posterior. El llibre, que es va reeditar el 2015 (Ed. La Busca), està també traduït al castellà i a l’anglès.

La seva obra narrativa es va publicar el 2018 en el llibre Capvespres de foc i de grana que inclou una selecció de narracions —una de les quals, ja publicada abans, és la que dona nom al recull.