Jornades Anna Dodas i Noguer
Jornades Anna Dodas i Noguer

Jornades Anna Dodas i Noguer

Jornades Anna Dodas i Noguer

Amb motiu del 60è aniversari del naixement de l’escriptora osonenca Anna Dodas i Noguer (Folgueroles, 2 de novembre de 1962 – Montpeller, agost de 1986), la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la UVic-UCC, la Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles convoquen aquesta Jornada que es dedica a l’estudi i el coneixement de la seva obra en vers i en prosa, i del seu llegat, breu i prematurament escapçat, però d’una força i una qualitat inqüestionables.

L’objectiu principal d’aquestes Jornades és fomentar l’estudi rigorós i la investigació acadèmica entorn de l’obra poètica i narrativa d’Anna Dodas, però també sobre les traduccions que han començat a aparèixer de la seva poesia. I, d’aquesta manera, despertar l’interès de nous investigadors i estudiosos d’arreu del territori català, posar en valor el seu talent literari ineludible, i dotar la seva escriptura del reconeixement merescut en el si de les Lletres Catalanes.

Aquesta jornada, doncs, vol ser la primera baula per, des de Folgueroles i Vic, donar a conèixer l’autora Anna Dodas a tota mena de públic i per promoure des de l’àmbit acadèmic, literari i cultural la seva producció.

El programa inclou conferències, debat, ruta literària i una lectura glossada.

Programa: https://annadodas.com/wp-content/uploads/2023/06/Jornada-Anna-Dodas_juny.pdf